20 jaar euthanasiewet: wat moet er anders? | Lezing met Wim Distelmans

© Publiek domein

Start do 7 maart '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Oosterzele
Stationsstraat 13
9860 Scheldewindeke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

2002 was een belangrijk jaar op ethisch vlak. In mei werd de euthanasiewet goedgekeurd door de Kamer van Volksvertegenwoordigers, een maand later volgde de wet op de palliatieve zorg, in augustus werd de wet betreffende de patiëntenrechten gestemd. Drie wetten die de regie ondubbelzinnig bij de patiënt leggen. Mijlpalen in de geschiedenis van onze gezondheidszorg.


Wim Distelmans was niet alleen een bevoorrechte getuige van de totstandkoming van deze wetten, hij gaf er ook mee de aanzet toe. Sinds 1993 staat hij op de eerste rij in deze emancipatiestrijd. Media wisten hem te vinden wanneer het over euthanasie en palliatieve zorg ging in dit land. Vandaag, tweeëntwintig jaar later, maakt hij een balans op. Waar staan we? Wat hebben we bereikt? Waar moeten we naartoe? Wim Distelmans biedt een stand van zaken, een kritische terug- en vooruitblik, én een pleidooi — vertrekkend vanuit blijvende verontwaardiging en een permanente strijd tegen onrecht — voor een gezondheidszorg op maat van de mens, waarbij de patiënt tot op het eind centraal moet staan.


Wim Distelmans is oncoloog en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB. Hij pionierde in België voor de erkenning van palliatieve zorg en het recht op euthanasie.

Sessies

 • do 7 maart '24
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek Oosterzele - Default

Locatie(s)

 • Bibliotheek Oosterzele Stationsstraat 13
  9860 Scheldewindeke Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 10
 • Reductieprijs
  € 7,5
 • Sociale prijs
  € 5

Begeleiding

Wim Distelmans

Dr. Wim Distelmans is professor palliatieve geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij…
Meer over Wim Distelmans

In samenwerking met