Anthony Caere getuigt live vanuit het Virunga National Park | Online

© Katleen

In het kader van "regenwouden: bedreigd planetair erfgoed"

Start donderdag 04 maart 2021
20:00 - 21:30

1 Sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Begeleiding

Piloot Anthony Caere over zijn leven en werk in het Virunga National Park.

We trekken naar het Nationaal Park Virunga in Oost-Congo. We gaan er live in gesprek met piloot Anthony Caere. Anthony, o.a. gekend van de tv-reeks 'Flying Doctors', vertelt over zijn leven en werk in het Virunga Park. De West-Vlaming strijdt er als rasechte bush flyer voor het behoud van dit juweel. Op risico van eigen leven, staat hij vanuit zijn vliegtuig dagelijks parkwachters en biologen bij om de natuurpracht en biodiversiteit te beschermen. Zijn aangrijpende getuigenis legt een bijzondere gedrevenheid en een grenzeloos engagement aan de dag. Op een rijkelijk geïllustreerde wijze, krijgen we een beeld van de natuurpracht en hoe Anthony en zijn collega's deze trachten te beschermen tegen stroperij en illegale boskap.


Berggorilla's en tal van andere bedreigde diersoorten vinden hun laatste natuurlijke habitat in het wereldberoemde park. Het behoud van het park staat echter onder grote druk door illegale stroperij en houtkap. Daarnaast biedt het een toevlucht aan rebellengroepen die in de instabiele regio al decennialang opereren. De aanwezigheid van tal van bodemrijkdommen in de regio draagt bij aan deze instabiliteit. Zo is er nu ook aardolie ontdekt in het Virungapark en multinationals zetten de autoriteiten onder druk om de beschermde status van het park uit te hollen.

De opbrengst van deze avond gaat integraal naar het Virunga Park

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Je ontvangt ten laatste één dag voor de sessie de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

  • donderdag 04 maart 2021
    20:00 - 21:30

Prijs

  • Standaardprijs
    5 euro
  • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
    1 euro

Begeleiding

Anthony Caere

Anthony Caere is piloot bij de air wing van het Virunga National Park. Dagelijks patrouilleert hij boven het park op zoek naar stropers en rebellen en vormt hij de “Eyes In The Sky’ voor de 750 Rangers op de grond. Zijn deelname aan het programma "flying doctors" gaf zijn werk grote weerklank in de media.

Meer over Anthony Caere