Bezoek aan het Europees Parlement & het Huis van Europese geschiedenis

© Parlementarium

Start wo 17 april '24
10:00 - 15:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 6
Alle tarieven

Waar Plaats van afspraak: loketten Brussel-Luxemburg
Trierstraat
1000 Brussel

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Dankzij een ontmoeting met een Europarlementslid verneem je uit eerste hand wat zo'n job inhoudt. Daarna leidt een gids je rond in het gloednieuwe Huis van de Europese geschiedenis. Dit museum neemt je mee op reis doorheen de Europese geschiedenis, langs mythen en ontdekkingen tot aan de chaos en het samenhorigheidsgevoel van de twintigste eeuw.

Wist je dat 70 procent van de regels waar we ons als Belgen aan moeten houden uit de Europese wetgeving komt? Het Europees Parlement is dus zeker een bezoekje waard. In juni verkiezen we een nieuw Europees parlement, waaronder ook heel wat nieuwe Vlaamse volksvertegenwoordigers. Dankzij een ontmoeting met een Europarlementslid, verneem je uit eerste hand wat zo'n job inhoudt. Daarna leidt een gids je rond in het Huis van de Europese geschiedenis. Dit museum neemt je mee op reis door de Europese geschiedenis, langs mythen en ontdekkingen tot aan de chaos en het samenhorigheidsgevoel van de twintigste eeuw. Zo word je aangespoord om na te denken over de toekomst van Europa.

Praktisch

Gelieve zelf voor je treinticket te zorgen. Brussel-Luxemburg is een treinstation. Vanuit Gent stap je best over in Brussel-Zuid.

Voor het middagmaal kunnen we samen ergens gaan lunchen, maar je kan ook je lunchpakket meebrengen wanneer je dit verkiest.

De begeleider is Janusz Vanhellemont. Je kan hem de dag van de activiteit bereiken op het nummer ‭0468 32 94 77‬.

Sessies

 • wo 17 april '24
  10:00 - 15:30
  Plaats van afspraak: loketten Brussel-Luxemburg - Default

Locatie(s)

 • Plaats van afspraak: loketten Brussel-Luxemburg Trierstraat
  1000 Brussel Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 6
 • Reductieprijs
  € 4,5
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 3
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.

Begeleiding

Janusz Vanhellemont

Janusz Vanhellemont is educatief stafmedewerker bij Avansa.
Meer over Janusz Vanhellemont