Circonstances | Museum Dr. Guislain en Fernand Deligny

© Museum Dr. Guislain

Bezoek aan de creatieve werkplek van Simon Allemeersch

Start vr 18 maart '22
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 7
Alle tarieven

Waar Museum Dr. Guislain
J. Guislainstraat 43
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het Museum Dr. Guislain laat zich een jaar lang inspireren door de Franse pedagoog Fernand Deligny, die ook filosoof, schrijver, filmmaker en kunstenaar was. Hij startte in 1967 een opvangnetwerk in de Cévennes voor kinderen met een vaak autistische problematiek. Experiment stond er centraal: zonder gebruik te maken van gesproken taal creëerde hij een kleine samenleving die in schril contrast stond met het instellingsleven. Circonstances start als een tentoonstelling met onder meer de kaarten met ‘lignes d’erre’ en foto’s, maar transformeert tot een werkplaats die kunstenaar Simon Allemeersch samen met jongeren uit de Gentse psychiatrie vormgeeft. In 2022 wordt Balayer – A Map of Sweeping van Imogen Stidworthy getoond, een video-installatie die de Engelse kunstenares maakte na een bezoek aan een van de leefgemeenschappen in Monoblet. Doorheen het hele jaarproject staat de vraag ‘Hoe kan het ideeëngoed van Deligny ons ook vandaag inspireren?’ centraal.

Praktisch

We wachten je op aan de ingang van het museum.

In de prijs van de activiteit zit het toegangsticket niet inbegrepen. Individuele kortingstarieven worden ter plaatse bekeken.
Je hoeft op voorhand geen ticket te reserveren bij het museum. Als je ingeschreven bent voor de activiteit is er sowieso plaats voor je voorzien.

https://www.museumdrguislain.be/nl/Bezoek/index/7996/praktisch

Sessies

 • vr 18 maart '22
  14:00 - 16:00
  Museum Dr. Guislain - Default

Locatie(s)

 • Museum Dr. Guislain J. Guislainstraat 43
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 7
 • Reductieprijs
  € 5,5
 • Sociale prijs
  € 3,5
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 1,4

Begeleiding

Kristine Timperman

Meer over Kristine Timperman