De impact van consumptie op ontbossing wereldwijd | Online

© WWF

Online | In het kader van regenwoudsessies, bedreigd planetair erfgoed

Start do 7 oktober '21
20:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Begeleiding

Via onze consumptie en meer concreet via onze voeding hebben we een belangrijke impact op het verdwijnen van regenwoud en andere waardevolle ecosystemen. In deze sessie gaan we dieper in op hoe de productie van o.a. soja, palmolie en cacao een impact heeft op de vernietiging van natuur en verlies aan biodiversiteit wereldwijd.

Via onze consumptie en meer concreet via onze voeding hebben we een belangrijke impact op het verdwijnen van regenwoud en andere waardevolle ecosystemen. In deze sessie gaan we dieper in op hoe de productie van o.a. soja, palmolie en cacao een impact heeft op de vernietiging van natuur en verlies aan biodiversiteit wereldwijd. Joris Aertsens van WWF-België bespreekt hoe we door ons gedrag aan te passen die impact kunnen verkleinen. Hij vertelt ook hoe WWF door te lobbyen voor een strengere EU-wetgeving onze voeding duurzamer wil maken.

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Je ontvangt voor de sessie de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

  • do 7 oktober '21
    20:00 - 21:30

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Joris Aertsens

Joris Aertsens is bio ingenieur en bij WWF verantwoordelijk voor de programma's die te maken hebben…
Meer over Joris Aertsens

In samenwerking met

  • WWF