De knikkers van Qadir | Theatervoorstelling met nabespreking in dialoogtafels

© publiek domein

Start do 9 december '21
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Cultuurcentrum Evergem - zie Praktische info: € 0
Alle tarieven

Acht knikkers vormen het enige speelgoed dat Qadir Nadery ooit heeft gezien. Ze zijn uiteindelijk ook het enige dat hij in de locker voor ‘waardevolle spullen’ kan steken wanneer hij na een lange tocht in een Belgisch vluchtelingenkamp arriveert. Een meeslepende en hartverscheurende voorstelling, een verhaal over een exodus die het slechtste in de mens laat zien, maar tegelijk ook de onmetelijke kracht toont van de menselijke waardigheid. Na de voorstelling ben je welkom om aan te schuiven aan gesprekstafels met internationale hapjes. We praten na over de voorstelling en leggen verbinding met vluchtelingen en nieuwkomers.

Knikkeren is in Afghanistan een nationale sport. Acht knikkers vormen het enige speelgoed dat Qadir Nadery ooit heeft gezien. Ze zijn uiteindelijk ook het enige dat hij in de locker voor ‘waardevolle spullen’ kan steken wanneer hij na een lange tocht in een Belgisch vluchtelingenkamp arriveert.

Drie maanden was Qadir onderweg met zijn jonge kinderen. Over de bergen en over de zee. Levensgevaarlijk, zonder dat ze wisten wat de volgende minuut hen zou brengen. De knikkers krijgen voor hem in de loop van het verhaal telkens opnieuw een andere, gelaagde betekenis.


Opgejaagd door bliksemschichten van noodlot en toeval nemen Qadir Nadery en de Hartenspelers van HET GEVOLG ons mee in het verbijsterend spoor van zijn leven. Een meeslepende en hartverscheurende voorstelling, een verhaal over een exodus die het slechtste in de mens laat zien, maar tegelijk ook de onmetelijke kracht toont van de menselijke waardigheid. Een verhaal dat door iedereen moet gehoord en gezien worden.


Na de voorstelling ben je welkom om aan te schuiven aan gesprekstafels met internationale hapjes. We praten na over de voorstelling en leggen verbinding met vluchtelingen en nieuwkomers.

Praktisch

Voor deze voorstelling kan je vanaf 24/8 2021 inschrijven via Cultuurcentrum Evergem.
Tickets: Basis - € 12 | Kortingsprijs (bv. groepen van 12 personen) - € 10.50 | Vriendenpas: € 10 | Vriendenpas - 26 jaar: € 6 | - 26 jaar: € 7

Sessies

  • do 9 december '21
    20:00 - 22:00

Prijs

  • Cultuurcentrum Evergem - zie Praktische info
    € 0

Begeleiding

Theaterwerkplaats Het Gevolg

Meer over Theaterwerkplaats Het Gevolg

Eva Rousselle

Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij…
Meer over Eva Rousselle

Janusz Vanhellemont

Janusz Vanhellemont is educatief stafmedewerker bij Avansa.
Meer over Janusz Vanhellemont

In samenwerking met