Online digicafé voor beginners | WhatsApp en andere communicatie-apps

© Nathalie Samain

Start do 24 februari '22
10:15 - 12:15

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Het Digicafé richt zich op digitale beginners en vindt plaats in het Krookcafé. Telkens staat een bepaald onderwerp centraal. We gaan van start met een korte introductie. Daarna oefenen we samen: begeleiders komen langs om je te helpen en je leert ook van elkaar. Je mag je eigen laptop, tablet of smartphone meenemen, maar er staan er ook ter beschikking. In dit Digicafé leer je populaire communicatie-apps kennen. We sms'en nog altijd, maar apps zoals WhatsApp bieden veel meer mogelijkheden. Je kan makkelijk beelden of een gesproken boodschap verzenden. Zelfs gesprekken in groep zijn mogelijk. Hoe installeer je de app? Hoe werkt hij in de praktijk? Wat is het verschil met andere communicatie-apps zoals Facebook Messenger, Viber of Signal? Deelname is gratis, wel vooraf inschrijven.

Praktisch

Door de huidige coronamaatregelen zal deze activiteit ONLINE plaatsvinden (in ons tijdschrift staat dat de activiteit plaatsvindt in Bibliotheek De Krook maar dit is dus gewijzigd.)
Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

  • do 24 februari '22
    10:15 - 12:15

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Tim Deschaumes

Tim Deschaumes is educatief medewerker ICT, mediawijsheid en film.
Meer over Tim Deschaumes

Pascale Hoelebrandt

Meer over Pascale Hoelebrandt

Fleur De Meyer

Meer over Fleur De Meyer

In samenwerking met