Digistatie | Dokter Google: op zoek naar betrouwbare gezondheidsinfo

© Publiek domein

Start za 13 mei '23
10:15 - 12:15

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wil je zelf op zoek gaan naar informatie over je eigen gezondheid? Dan is het gebruik van internet erg handig. Als je een kwaaltje hebt of je wil gezonder leren leven, dan kan je dit snel even googelen. ‘Dokter Google’ dus. Alleen, er is enorm veel informatie te vinden op het internet. Het is dus belangrijk om gericht te zoeken, zodat je niet verdwaalt in de enorme hoeveelheid of geen misleidende bronnen raadpleegt. Hoe zorg je ervoor dat de informatie die je vindt betrouwbaar is en hoe vermijd je dat je in valkuilen trapt? Dat leer je tijdens deze Digistatie.

Je krijgt meer inzicht in de voor- en nadelen van het zelf opzoeken van gezondheidsinformatie en op welke websites je verantwoorde wetenschappelijk gezondheidsinformatie vindt. We bekijken voorbeelden van betrouwbare gezondheids-apps. We gaan aan de slag met websites en applicaties die je beweging monitoren en je helpen bij een actievere levensstijl. We beoordelen deze applicaties kritisch. Je kan vragen stellen en in een open dialoog leren van elkaar. Je gaat naar huis met handvaten om zelf te beslissen welke online informatie en applicaties betrouwbaar zijn en welke niet.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos en Haas - verdieping -1.

Voor het openingsuur van de bib (10u) is de toegang bereikbaar via de zij-ingang op de PLATTEBERG (één niveau lager dan de hoofdingang, via de trap links van de hoofdingang, via de lift er tegenover of via de Korianderstraat naast de Minard)

Sessies

 • za 13 mei '23
  10:15 - 12:15
  Bibliotheek De Krook - Vos en Haas

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Delfien Van Dyck

Delfien Van Dyck is hoofddocent Fysieke Activiteit en Gezondheid in de Vakgroep Bewegings- en…
Meer over Delfien Van Dyck

Muguet Koobasi

Muguet Koobasi is informatiemedewerker aan het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg Gent en werkt…
Meer over Muguet Koobasi

In samenwerking met