Doe toch niet zo moeilijk! | Online cursus

© Publiek domein

Verbindende communicatie in moeilijke situaties

Start woensdag 03 februari 2021
9:00 - 11:45

4 sessies

Prijs

Standaardprijs: 82 euro
Alle tarieven

Begeleiding

Communiceren valt niet altijd mee. Je voelt je niet begrepen, de ander voelt zich gekwetst. Er ontstaan onduidelijkheden, boosheid en verwijten. In deze reeks word je je meer bewust van wat je zelf voelt en nodig hebt en leer je kritiek en verwijten van de ander te horen als een behoefte die vervuld wilt worden i.p.v. een aanval. Dit oefenen we aan de hand van concrete situaties in een sfeer van respect, speelsheid en humor.

Communiceren valt niet altijd mee. Je voelt je niet begrepen, de ander voelt zich gekwetst. Er ontstaan onduidelijkheden, boosheid en verwijten. We kunnen leren vanuit verbinding om te gaan met deze situaties. Je ontwikkelt voeling met wat je zelf voelt en nodig hebt en leert om dit op een respectvolle manier over te brengen. Je leert kritiek en verwijten van de ander te horen als een behoefte die vervuld wilt worden i.p.v. een aanval. Dit oefenen we aan de hand van concrete situaties en voorbeelden in een sfeer van respect, speelsheid en humor.


De basisbegrippen van verbindende of geweldloze communicatie worden herhaald, maar we gaan ervan uit dat je al enige noties hebt bv. door het volgen van een cursus of het lezen van het boek van M. Rosenberg, Geweldloze Communicatie.

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen. De basisbegrippen van verbindende of geweldloze communicatie worden herhaald maar we gaan ervan uit dat je al enige noties hebt bv. door het volgen van een cursus of het lezen van het boek van M. Rosenberg, 'Geweldloze Communicatie'

Sessies

 • woensdag 03 februari 2021
  9:00 - 11:45
 • woensdag 10 februari 2021
  9:00 - 11:45
 • woensdag 24 februari 2021
  9:00 - 11:45
 • woensdag 03 maart 2021
  9:00 - 11:45

Prijs

 • Standaardprijs
  82 euro
 • Reductieprijs
  61,5 euro
 • Sociale prijs
  41 euro
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  16,4 euro

Begeleiding

Martine Bal

Reeds 30 jaar met veel plezier en passie als vormingswerkster aan de slag met groepen in de zorg- en welzijnssector rond o.a. geweldloos communiceren en creatief agogisch coachen.

Contactclown voor mensen met dementie en clownsdocente.

Begeleiding en bemiddeling in kleine groepjes met een creatieve invalshoek.

Meer over Martine Bal

In samenwerking met