Ecomodernisme | Online lezing

Start dinsdag 27 april 2021
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Begeleiding

In 2015 werd het ecomodernistisch manifest geschreven. De grondleggers waarderen moderniteit, stijgende welvaart, en technologische innovatie en zien er oplossingen in voor huidige milieuproblemen als de klimaatopwarming. Tegelijkertijd nemen ze afstand van de negativiteit waarmee milieu en mens tegenover elkaar geplaatst worden. Professor Gerard Govers is vicerector aan de KULeuven, voorzitter van het Vlaamse klimaatpanel en kan zichzelf helemaal vinden in het manifest. Hij vat het klimaatprobleem samen en vertelt over de rol van de overheid, het belang van technologische innovatie, over intensieve landbouw en over rundvlees als de steenkool in ons dieet. Hij duidt wat de ecomodernistische beweging inhoudt, welke verschillen er zijn met de klassieke milieubeweging, maar ook welke raakvlakken er zijn. Want als het op klimaatopwarming aankomt, kunnen we ons geen veto's veroorloven.

Praktisch

Voor deze activiteit geldt het UiTPAS-Kansentarief regio Gent ook voor inwoners van Oostende met een UiTPAS-Kansentarief.

Dit is een online activiteit. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je de link om in te loggen.

Sessies

  • dinsdag 27 april 2021
    19:30 - 21:00

Prijs

  • Standaardprijs
    5 euro
  • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
    1 euro

Begeleiding

Gerard Govers

Professor Gerard Govers is Vicerector aan de KULeuven, Groep Wetenschap en Technologie. Daarnaast is ...
Meer over Gerard Govers

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze cursus maakt deel uit van het project Dag van de Filosofie 2021