Een feitelijke vereniging of vzw? | Infosessie

© Publiek domein

Start di 7 februari '23
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Leietheater
Brielstraat 8
9800 Deinze

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een feitelijke vereniging is de wat plechtige benaming voor een groep mensen die samen actief zijn op een of ander gebied, zonder dat die groep daarom een officieel statuut heeft. Nogal wat verenigingen in het vrijwilligerswerk zijn dus feitelijke verenigingen.

Aan het ontbreken van een officieel statuut kleven wel enkele nadelen op het vlak van gerechtelijke bescherming en persoonlijke aansprakelijkheid.

Een vzw is dan weer een officiële vereniging met een wettelijk statuut, waaruit nogal wat verplichtingen en kosten voortvloeien. Op het eerste gezicht lijkt dat soms een ingewikkeld kluwen van formaliteiten en structuren die vervuld en opgezet moeten worden.

In deze sessie proberen we je een weg doorheen dit kluwen te wijzen en de voor- en nadelen van beide organisatievormen tegenover elkaar te stellen. Zo kan je een verantwoorde keuze maken om als feitelijke vereniging verder te gaan of een vzw-statuut aan te vragen. We houden rekening met eventuele wijzigingen aan het verenigingsrecht die de regering uitwerkt.

Sessies

  • di 7 februari '23
    19:30 - 22:00
    Leietheater - Default

Locatie(s)

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Janes Antonissen

"Van huis uit socio-cultureel vormingswerker, 35 jaar actief in managementsfuncties in de…
Meer over Janes Antonissen

In samenwerking met

  • Stad Deinze, dienst Cultuur