Feminisme vandaag | Lunchlezing

Inspiratie, reflectie en gesprek met het Gentse beleid

Start ma 8 november '21
12:00 - 13:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Feminisme vandaag gaat verder dan de traditionele grenzen tussen het huishouden en de markteconomie (en tussen de private woning en de werkplek). Wat wij nu als vanzelfsprekend zien, is het resultaat van een lange strijd. Een strijd die verder gaat en verder reikt dan evenredige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen.


Feminisme heeft impact op alle domeinen van het maatschappelijk leven. Gastsprekers zijn Valerie De Craene (UGent - Onderzoeker gender en diversiteit, Cosmopolis VUB en Motief) en Iris Verschaeve (naast haar feministisch engagement bij Furia als co-voorzitter, werkt Iris in de natuur- en milieusector). Valerie en Iris maken een statement en inspireren ons vanuit dagdagelijkse confrontatie met en studie rond maatschappelijke veranderingen. Moderator is Fatima Laoukili (onderwijsassistent en doctoraatsstudent aan de UAntwerpen rond middenveld en diversiteit). Zij gaat samen met het panel in gesprek met schepen Astrid de Bruycker rondom de verwezenlijkingen, plannen en speerpunten in het stadsbeleid.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

 • ma 8 november '21
  12:00 - 13:30
  Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 1

Begeleiding

Valerie De Craene

Meer over Valerie De Craene

Iris Verschaeve

Meer over Iris Verschaeve

Fatima Laoukili

Meer over Fatima Laoukili

Astrid De Bruycker

Meer over Astrid De Bruycker

In samenwerking met