Filosofieleesgroep | Ik heb de waarheid lief

© DeBuren

Start ma 14 februari '22
19:30 - 21:30

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 27
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In naam van de waarheid is een bundel korte essays en getuigenissen uitgegeven n.a.v. de 200ste verjaardag van de Nederlandse schrijver Multatuli. Het is eveneens de titel van de docu-voorstelling van Theater Malpertuis en Victoria Deluxe.


Van Multatuli is geweten dat hij zich fel kantte tegen allerlei vormen van machtsmisbruik en misleiding van het volk. De waarheid stond voorop, en dat mocht ook luid verkondigd worden. De bundel is een verkenning van verscheidene aspecten van wat waarheid is en wat denken over waarheid zinvol maakt. Eén van de bijdragen is van Alicja Gescinska die met Kinderen van Apate een interessant essay schreef over leugens en waarachtigheid.


In de leesgroep gaan we in dialoog, met de verschillende auteurs en met elkaar, op zoek naar een eigen standpunt over wat waarheid betekent.


Tijdens de eerste avond zoeken we in de bundel In naam van de waarheid naar de kern van de bijdragen en toetsen we ze aan de eigen inzichten.

Tijdens de tweede avond volgen we de denklijn van Alicja Gescinska en zoeken we naar de mogelijke betekenis van haar denken voor het huidige denkklimaat.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De twistappel - verdieping +1.
Voor 18.45u is het lokaal te bereiken via de hoofdingang van de bib. Na 18.45u is het lokaal ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Het is aan te raden onderstaande bundels vooraf te lezen:

In naam van de waarheid. 10 waarheidsredes n.a.v. de 200ste verjaardag van Multatuli, Uitgegeven door Theater Malpertuis en Victoria De Luxe, o.a. te koop bij De Standaardboekhandel.

Alicja Gescinsca, Kinderen van Apate. Over leugens en waarachtigheid,
ISBN 978 90 477 1244 2 NUR 730

Sessies

 • ma 14 februari '22
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek De Krook - De twistappel
 • ma 21 februari '22
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek De Krook - De twistappel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 27
 • Reductieprijs
  € 20,5
 • Sociale prijs
  € 13,5
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 5,4

Begeleiding

Fons Vandormael

Meer over Fons Vandormael

In samenwerking met