Gentlezing | De Vierkante Kilometer (II) | Online via Zoom

© cop. Archief Gent

Tina De Gendt over verborgen stadsgeschiedenissen

Start do 3 februari '22
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Waar Thuis
Online
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Dit is de inschrijvingspagina van de online activiteit. Je kan deze activiteit ook live in Bibliotheek De Krook volgen (beperkt aantal plaatsen). Klik hier voor de inschrijvingspagina van de live activiteit.


Sinds 2018 reist historica Tina De Gendt de 19de-eeuwse gordel van Gent af op zoek naar ‘verborgen stadsgeschiedenissen’ uit de Brugse Poort, Muide, Rabot en nu Ledeberg. In opdracht van het STAM – Stadsmuseum Gent - haalt ze wijk per wijk, vierkante kilometer per vierkante kilometer, schatten naar boven: verhalen die dreigen vergeten te worden en erfgoed dat dreigt verloren te gaan. Na de gesmaakte lezing vorig jaar, en in afwachting van haar boek ‘De Poorten’, licht Tina nog een tipje van de sluier: over het Wonder van de Wondelgemstraat en de Katten van Ledeberg, de compromis-moskeeën en de verdwenen volkswijk.

‘De vierkante kilometer’ is een project van het STAM en is te zien op het gratis toegankelijke ‘plein’ van het vernieuwde STAM. Meer info op www.stamgent.be.

Praktisch

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien (beperkt aantal plaatsen).

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

 • do 3 februari '22
  19:30 - 21:00
  Thuis - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 3
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 0,6

Begeleiding

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met