Gentlezing | De Vierkante Kilometer (III) | Online via Zoom

© Collectie Archief Gent, SCMS_PBK_0567

Start do 27 april '23
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Waar Thuis
Online
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Dit is de inschrijvingspagina van de online activiteit. Je kan deze activiteit ook live volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina voor live activiteit in Bibliotheek De Krook.


Sinds 2018 reist historica Tina De Gendt de 19de-eeuwse gordel van Gent af op zoek naar ‘verborgen stadsgeschiedenissen’ uit het Neuseplein, de Brugse Poort, Muide, Rabot, Ledeberg, en dit jaar ook de Dampoort. In opdracht van het STAM – Stadsmuseum Gent - haalt ze wijk per wijk, vierkante kilometer per vierkante kilometer, schatten naar boven: verhalen die onderbelicht bleven, en erfgoed dat dreigt verloren te gaan. Voor het derde jaar op rij brengt Tina tussentijds verslag uit over haar ontdekkingen in de meest diverse wijken van Gent. In afwachting van haar boek ‘De Poorten’, licht Tina een tipje van de sluier over verhalen die de stad vorm hebben gegeven: over verdwenen stadspoorten en hippe beluiken, over oudkomers van nu en nieuwkomers van lang geleden, over undergrounds en fly-overs

Een samenwerking van STAM, Bibliotheek De Krook en Avansa.

Praktisch

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien.

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

 • do 27 april '23
  19:30 - 21:00
  Thuis - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 3
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 0,6

Begeleiding

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met