Gentlezing | Gent, stad van de drie torens? | Online via Zoom

© De Sint-Niklaaskerk in Gent, 1818, Pierre François De...

Start do 30 maart '23
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Waar Thuis
Online
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Dit is de inschrijvingspagina van de online activiteit Je kan deze activiteit ook live volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina voor de live activiteit in Bibliotheek De Krook.


Steden herken je aan hun skyline. En die is meer dan een optelsom van gebouwen en torens, maar ook een zelfportret dat vertelt welke stad ze wil zijn. Want zo’n portret is nooit neutraal.

Hoe zit dat met Gent en haar iconische torenrij? Het beeld van ‘de stad van de drie torens’ lijkt al eeuwenlang te bestaan. Is dat echt zo en waar komt dat beeld vandaan?

De expo ‘SkYline. Hoogbouw in de Lage Landen’ vormt voor het STAM de aanleiding om stil te staan bij de Gentse skyline. Spreker Wout De Vuyst werkt bij het STAM. Een samenwerking van STAM, Bibliotheek De Krook en Avansa.


Avansa organiseert in samenwerking met het STAM en Bibliotheek De Krook activiteiten in het kader van de expo 'SkYline. Hoogbouw in de Lage Landen'. Tijdens deze activiteiten ontvang je een 1+1 gratis voucher waarmee je met twee het STAM kan bezoeken en slechts één ticket hoeft te kopen.

Praktisch

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien.

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

 • do 30 maart '23
  19:30 - 21:00
  Thuis - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 3
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 0,6

Begeleiding

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met