Gentlezing | Hoe zag jouw buurt eruit in de jaren 50? | Online via Zoom

© © Vlaamse overheid, Departement Mobiliteit en Openbare...

Historische luchtfotografie en Gent

Start do 6 oktober '22
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Waar Thuis
Online
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Dit is de inschrijvingspagina van de online activiteit. Je kan deze activiteit ook live in Bibliotheek De Krook volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina van de live activiteit.


Gent is de voorbije 65 jaar enorm veranderd. Wie herinnert zich nog hoe de stad er uitzag vóór de aanleg van de E17 autosnelweg, de fly-over aan het Zuid of de ringvaart? In deze lezing vertelt Yannick Van Hollebeeke, consulent bij het team Archeologie van de Dienst Stadsarcheologie en Monumentenzorg, hoe Stadsarcheologie Gent en Data & Informatie op basis van honderden luchtfoto's uit de jaren 1950 een orthofotomozaïek ontwikkelden om een beeld te krijgen van Gent nog voor de stad ingrijpend van uitzicht veranderde, en dit vanuit een uniek standpunt. Deze beelden zijn afkomstig van een vergeten luchtfotocollectie van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse Overheid. De foto’s, die ooit genomen werden ter ondersteuning van de talloze grootschalige infrastructuurprojecten in het Gentse, vormen nu een waardevolle bron voor de studie van het landschap en het onroerend erfgoed en kunnen voor allerhande andere doeleinden worden gebruikt.

Praktisch

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien.

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

 • do 6 oktober '22
  19:30 - 21:00
  Thuis - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 3
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 0,6

Begeleiding

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met