Guislainlezing | De hond van de leefgroep

© © Simon Allemeersch

Atelier Deligny – Simon Allemeersch

Start di 15 februari '22
12:30 - 13:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Dit is de inschrijvingspagina van de live activiteit in Bibliotheek De Krook. Je kan deze activiteit ook online volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina online streaming via Zoom.


In het voorjaar 2022 organiseren het Museum Dr. Guislain, Bibliotheek De Krook, Avansa regio Gent en UGent – Vakgroep Letterkunde – Afdeling Nederlands drie lezingen die aansluiten bij het project over stilte.


Wie psychische zorg nodig heeft kan vaak maar moeizaam een thuis vinden — zowel in de kunstmatige omgeving van de residentiële voorziening, die vaak geen thuis wil en kan zijn, als in kwetsbare thuissituaties, of bij het zoeken naar een eigen plek op de woonmarkt. Simon Allemeersch vertelt in deze lezing over zijn onderzoek naar de ‘geleefde ervaring’ van, en vooral ook samen met, jongeren uit de kinder- en jeugdpsychiatrie Fioretti en volwassenen uit De Steiger. Alles draait rond het onzekere wonen in psychiatrie en jeugdvoorzieningen. Deze samenwerking mondt gedurende verschillende maanden uit in de bouw van een atelier en video-installatie in het Museum Dr. Guislain en een essay als verslag van het hele project. Allemeersch reflecteert over zijn eigen rol hierin en wat dat voor hem als theatermaker betekent.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Sessies

 • di 15 februari '22
  12:30 - 13:30
  Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 1

Begeleiding

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met