Guislainlezing | De hond van de leefgroep | Online via Zoom

© © Simon Allemeersch

Atelier Deligny – Simon Allemeersch

Start di 15 februari '22
12:30 - 13:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Dit is de inschrijvingspagina van de online activiteit. Je kan deze activiteit ook live in Bibliotheek De Krook volgen (beperkt aantal plaatsen). Klik hier voor de inschrijvingspagina van de live activiteit.


In het voorjaar 2022 organiseren het Museum Dr. Guislain, Bibliotheek De Krook, Avansa regio Gent en UGent – Vakgroep Letterkunde – Afdeling Nederlands drie lezingen die aansluiten bij het project over stilte.


Wie psychische zorg nodig heeft kan vaak maar moeizaam een thuis vinden — zowel in de kunstmatige omgeving van de residentiële voorziening, die vaak geen thuis wil en kan zijn, als in kwetsbare thuissituaties, of bij het zoeken naar een eigen plek op de woonmarkt. Simon Allemeersch vertelt in deze lezing over zijn onderzoek naar de ‘geleefde ervaring’ van, en vooral ook samen met, jongeren uit de kinder- en jeugdpsychiatrie Fioretti en volwassenen uit De Steiger. Alles draait rond het onzekere wonen in psychiatrie en jeugdvoorzieningen. Deze samenwerking mondt gedurende verschillende maanden uit in de bouw van een atelier en video-installatie in het Museum Dr. Guislain en een essay als verslag van het hele project. Allemeersch reflecteert over zijn eigen rol hierin en wat dat voor hem als theatermaker betekent.

Praktisch

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien (beperkt aantal plaatsen).

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

  • di 15 februari '22
    12:30 - 13:30

Prijs

  • Standaardprijs
    € 3
  • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
    € 0,6

Begeleiding

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met