Guislainlezing | Hoe luidt de stilte? | Online via Zoom

© © Karin van Hees

Virginie Platteau over Stilte

Start di 8 maart '22
12:30 - 13:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Dit is de inschrijvingspagina van de online activiteit. Je kan deze activiteit ook live in Bibliotheek De Krook volgen (beperkt aantal plaatsen). Klik hier voor de inschrijvingspagina van de live activiteit.


In het voorjaar 2022 organiseren het Museum Dr. Guislain, Bibliotheek De Krook, Avansa regio Gent en UGent – Vakgroep Letterkunde – Afdeling Nederlands drie lezingen die aansluiten bij het project over stilte.


Op 8 maart 2022 spreekt Virginie Platteau over haar werk: ‘'Hoe luidt de stilte?’.

Virginie Platteau is freelance cultuurjournaliste en recensente voor o.a. Rekto:Verso, De Standaard, Poëziekrant, De Lage Landen en redacteur bij Deus Ex Machina.

Daarnaast heeft ze een bijzondere fascinatie voor stilte. Ze publiceerde 'Hoe luidt de stilte?' (Letterwerk, okt. 2021) een essay en kleine filosofie over onze dubbelzinnige verhouding met de stilte die we verjagen en waar we tegelijk zo naar snakken. In 2022 is ze co-curator van het Mechelse festivaljaar Zinderende Stilte.

Praktisch

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien (beperkt aantal plaatsen).

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

  • di 8 maart '22
    12:30 - 13:30

Prijs

  • Standaardprijs
    € 3
  • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
    € 0,6

Begeleiding

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met