Het landschap (leren) lezen

© Landschapsbeleving Vlaamse Ardennen

Wandeling in Moortsele

Start za 29 april '23
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 15
Alle tarieven

Waar Erfgoedhuis
Sint-Antoniusplein 10
9860 Moortsele

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Bekijk alternatieven

Een landschap lezen doe je vanuit je eigen subjectieve ervaring en beleving. Je bekijkt het met een gekleurde bril die je beoordeling beïnvloedt. Toch kan je met behulp van objectieve criteria patronen herkennen en elementen benoemen. Als je die criteria leert kennen, kan je het landschap objectiveren en naar waarde schatten op diverse vlakken. De wisselwerking tussen objectivering en subjectieve waardering is een boeiend spel. Het doet soms denken aan kunstbeleving, omdat de subjectieve ervaring tijdens het kijken naar een landschap ook onze emoties beroert. Het is de mens die het landschap uiteindelijk vormgeeft en iedereen ziet wat men wil zien. En toch kunnen we dingen herkennen en bij naam noemen.


Deze filosofische wandeling van ongeveer 12 à 14 km raakt zowel wetenschap als kunst. We stappen een heel eind langs de GR 122, maar doorkruisen ook woongebieden.

Praktisch

We starten aan het Erfgoedhuis in Moortsele-Oosterzele. Voorzie aangepaste kledij en goede wandelschoenen. Neem ook voldoende water mee.

Sessies

 • za 29 april '23
  14:00 - 17:00
  Erfgoedhuis - Startpunt

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 15
 • Reductieprijs
  € 11,5
 • Sociale prijs
  € 7,5

Begeleiding

Chris De Smedt

Meer over Chris De Smedt

In samenwerking met

 • Erfgoed Viersprong
 • Bibliotheek Oosterzele