Impact revisited

© Impakt

Online via Zoom

Start dinsdag 01 juni 2021
16:00 - 18:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Het project IMPAKT van HOGENT onderzoekt de sociale en culturele impact van participatieve kunstpraktijken. In de studie wordt een grammatica van elementen voor sociale en culturele impact aangereikt, om deze processen van impact in en vanuit participatieve kunstpraktijken te kunnen interpreteren, maar ze ook verder te laten resoneren, voortleven en doorontwikkelen.

Impactstudies zijn alomtegenwoordig in het culturele veld, maar ook in vele andere werkvelden (zoals sociaal werk, jeugdwerk, etc.). Doorgaans wordt impact rationeel-utilitaristisch opgevat, waarbij de effecten van de activiteit of praktijk cijfermatig worden gemeten in termen van effectiviteit en efficiëntie. In dit onderzoek zien we impact als een open notie die zich uitkristalliseert doorheen de praktijk. Processen van impact vertrekken vanuit de praktijk, en krijgen in en vanuit deze praktijk betekenis. IMPAKT is daarom ook IMPAKT, namelijk het reclaimen van het concept, en het doorbreken van het dominant geworden evaluatieve discours.


Met medewerking van Anneke Tonen (productieplatform SoAP Maastricht), Hanka Otte (Universiteit Antwerpen), Erwin Jans (AP Hogeschool), Kris Rutten (UGent) en Sven De Visscher (HOGENT).

Meer info via www.impakt.gent

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Je ontvangt ten laatste één dag voor de sessie de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

  • dinsdag 01 juni 2021
    16:00 - 18:00

Prijs

  • Standaardprijs
    5 euro
  • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
    1 euro

Begeleiding

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met