In mijn stroatse

© Kristine De Messemaeker

Luc De Grauwe spreekt over het Gentse dialect in straatnamen

Start ma 22 november '21
15:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het thema voor de ‘Week van het Gents’ is dit jaar ‘In mijn stroatse’.


In deze lezing spreekt professor Luc De Grauwe over de etymologie van de namen van de verschillende deelgemeenten die nu Gent vormen (uiteraard de naam 'Gent' incluis) en over de betekenis van bepaalde belangrijke straatnamen.

Je kan deze lezing ook volgen via Facebook-Live. Klik hier voor meer info.

Het thema voor de ‘Week van het Gents’ is dit jaar ‘In mijn stroatse’. In een participatief project wil de Erfgoedcel, die de ‘Week van het Gents’ organiseert, een heel breed publiek bereiken met dit thema.


In deze lezing spreekt professor Luc De Grauwe over de etymologie van de namen van de verschillende deelgemeenten die nu Gent vormen (uiteraard de naam 'Gent' incluis) en over de betekenis van bepaalde belangrijke straatnamen. De focus ligt op straatnaamgeving, toponiemen en de link naar dialecten. Niet alleen het sappige Gents maar ook de connectie naar de dialecten in de deelgemeenten komen aan bod. Een zoektocht naar straatnamen in het dialect of zelfs naar de naam die in het dialect aan je straat wordt gegeven. Soms blijkt die heel anders dan het officiële bordje dat op de hoek van de straat hangt….Praktisch

Gratis | Wel vooraf inschrijven.

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

 • ma 22 november '21
  15:00 - 16:30
  Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met