Jong geweld: met woorden aan de toekomst bouwen

© Publiek domein

In de reeks 'Lezen in tijden van kwetsbaarheid'

Start di 18 april '23
20:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 12
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wat betekent het om jong te zijn in een kwetsbaar milieu? Wouter Bulckaert, die samen met leerlingen uit het beroepsonderwijs het boek Helden van HTISA schreef, gaat in gesprek met socioloog en Slam Poet 'Bekvegter' en Marjan De Ridder. Ze hebben het over jong zijn in een kwetsbaar milieu, jongeren met migratieafkomst, jongeren uit de arbeidersklasse, maar ook over klimaatangst. En over het vinden van woorden die jongeren kunnen doen nadenken over hun plaats in de wereld. Bekvegter en Marjan De Ridder verweven de woorden van kwetsbaarheid en kracht die avond ook in een live performance.


Inschrijven: https://humanitiesacademie.ugent.be/index.php/lezen-in-tijden-van-kwetsbaarheid - Prijzen: Onze richtprijs is € 12 per gespreksavond. Betaal je liever € 5 of € 8, dat kan. No questions asked. Wil je ons een extra duwtje in de rug geven? Dan kan je € 15 of € 20 betalen.


Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De Blauwe Vogel - verdieping -1.
Na 19u is De blauwe vogel ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang op de PLATTEBERG (één niveau lager dan de hoofdingang, via de trap links van de hoofdingang, via de lift er tegenover of via de Korianderstraat naast de Minard)

Onze richtprijs is € 12 per gespreksavond. Betaal je liever € 5 of € 8, dat kan. No questions asked. Wil je ons een extra duwtje in de rug geven? Dan kan je € 15 of € 20 betalen.

Sessies

 • di 18 april '23
  20:00 - 21:30
  Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 12
  Onze richtprijs is € 12 per gespreksavond. Betaal je liever € 5 of € 8, dat kan. No questions asked. Wil je ons een extra duwtje in de rug geven? Dan kan je € 15 of € 20 betalen.

Begeleiding

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

Jurgen Pieters

Meer over Jurgen Pieters

Zoë Ghyselinck

Meer over Zoë Ghyselinck

In samenwerking met

 • Universiteit Gent