Kraanvogel, vlieg

© Emma Verguts

Aan de slag met rouw

Start ma 6 februari '23
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Kraanvogel, vlieg is een boek dat Catherine Verguts schreef over haar zoontje Sander. Hij spiegelde zijn s, schreef gedichtjes in een gebloemd schriftje en overleed aan een hersentumor op zijn negende. Tijdens deze workshop leest zij enkele korte stukjes voor.


Daarnaast schrijven we samen tekstjes rond ons verlies. We voelen de woorden via korte, toegankelijke opdrachten en zoeken zo naar nieuwe, krachtige verhalen, die in elk van ons zitten. Lees ‘verhaal’ niet te letterlijk: iedereen vertelt op een andere manier. Misschien schuilt jouw verhaal wel in het vouwen van een origami kraanvogel of het dansen in je living. Hieraan koppelt Catherine modellen uit de rouwliteratuur, zoals het duale procesmodel, waarin rouw heen en weer beweegt tussen een verliesgerichte en herstelgerichte kant.


We wisselen uit op zoek naar herkenning en erkenning van onze rouw en onze liefde, want verdriet en warmte hoeven elkaar niet uit te sluiten, maar komen net vaak samen voor. Net zoals bij de oude Japanse traditie Kintsugi, waar gebroken keramiek met goud wordt hersteld, om de breuk niet weg te stoppen, maar net trots te tonen waar je gekneusd bent.

Hoewel we vertrekken vanuit onze eigen verlieservaring, trekken we het thema ook terug open. Iedereen met interesse in het thema rouw is van harte welkom.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De laatkomer - verdieping +1.

Lokaal De laatkomer is voor 18.45u bereikbaar via de hoofdingang van de bib.
Na 18.45u ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang op de PLATTEBERG (één niveau lager dan de hoofdingang, via de trap links van de hoofdingang, via de lift er tegenover of via de Korianderstraat naast de Minard)

Sessies

 • ma 6 februari '23
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek De Krook - De laatkomer

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11
 • Reductieprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 5,5
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 2,2

Begeleiding

Catherine Verguts

Catherine Verguts schreef het boek Kraanvogel, vlieg – afscheid van een kind, over haar zoon die…
Meer over Catherine Verguts

In samenwerking met