Liefde in tijden van jongdementie

© Publiek domein

Documentaire met inleiding door de regisseur + nabespreking aan praattafels

Start di 21 september '21
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

'Liefde in tijden van jongdementie' is een documentaire van Leo De Bock. De documentaire toont het maakproces van de theatervoorstelling ‘De Loteling’, een creatie van het gezelschap Het Bataljong, waarin mensen met jongdementie zelf op scène hun verhaal vertellen. Zonder gêne. Zonder blad voor de mond. De beelden van de voorstelling worden afgewisseld met intense getuigenissen en geven een bijzondere inkijk in wat er omgaat in het hoofd en hart van mensen met jongdementie, partners, buddy’s en vrienden. Maar ze tonen vooral ook wat er wél nog mogelijk is.


In Vlaanderen worden 1800 mensen met jongdementie geconfronteerd. Ook deze mensen hebben nog iets te vertellen, te betekenen.


Documentairemaker Leo De Bock is een ervaren en internationaal bekroond documentairemaker. Hij wordt gedreven door zijn affiniteit met de kwetsbare mens. Op deze avond komt hij de documentaire inleiden. Na de film ben je welkom om aan te schuiven aan gesprekstafels. We praten er na en leggen verbinding tussen een breed publiek, mensen met dementie en mantelzorgers.


In het kader van 'Werelddag Dementie'.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

 • di 21 september '21
  19:30 - 22:00
  Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Eva Rousselle

Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij…
Meer over Eva Rousselle

Leo De Bock

Meer over Leo De Bock

In samenwerking met