Omgaan met hoogsensitieve kinderen | Lezing

© Publiek domein

Start donderdag 22 april 2021
19:30 - 21:30

1 Sessie

Prijs

Standaardprijs: 10 euro
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Lochristi
Kon. Boudewijnlaan 6
9080 Lochristi

Meer info over de locatie

Begeleiding

We bespreken hoe je een hoogsensitief kind kan herkennen en hoe je ermee kan omgaan. Bedoeld voor (groot)ouders, opvoeders, leerkrachten, zorgcoördinatoren en andere geïnteresseerden.

Een hoogsensitief kind heeft een centraal zenuwstelsel dat veel gevoeliger is voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. Daardoor heeft het meer tijd nodig om die prikkels en indrukken te verwerken. Het moet zich regelmatig kunnen terugtrekken of afsluiten. Dikwijls is het kind zich daar niet bewust van of krijgt het de kans niet. Als gevolg daarvan raakt het over zijn toeren, geïrriteerd en/of oververmoeid. We bespreken hoe je een hoogsensitief kind kan herkennen en hoe je ermee kan omgaan. Deze infosessie is bedoeld voor (groot)ouders, opvoeders, leerkrachten, zorgcoördinatoren en andere geïnteresseerden.

Sessies

 • donderdag 22 april 2021
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek Lochristi - Default

Locatie

Bibliotheek Lochristi Kon. Boudewijnlaan 6
9080 Lochristi Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  10 euro
 • Reductieprijs
  7,5 euro
 • Sociale prijs
  5 euro
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  2 euro

Begeleiding

Anja Claeys

Ik kreeg een speciale interesse in HSP vanuit mijn huisartspraktijk en omdat mijn beide dochters HSK zijn. In 2015-2016 volgde ik de opleiding tot HSP professional aan de VUB Brussel. Ik vind het belangrijk om vanuit mijn wetenschappelijke opleiding, via lezingen en cursussen duiding en info te geven over HSP en het onderwerp op een positieve manier onder de aandacht te brengen.

Meer over Anja Claeys

In samenwerking met