Online constructief discussiëren. Kan dat?

© ReadMyLips

Online lezing met Ruben Mersch

Start di 5 oktober '21
20:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Begeleiding

Discussiëren op internet is zoals 'egelseks': als je het niet zeer voorzichtig aanpakt, wordt het een bloedbad. Waarom lopen discussies zo snel uit de hand? Hoe kan het dat zelfs het debat over corona tot een stammenstrijd is uitgegroeid? Tijdens deze lezing geeft Ruben Mersch je concrete tips die je helpen om een meningsverschil om te zetten naar een constructief debat. Hij leert je niet alleen hoe je de ander kunt overtuigen, maar ook hoe je samen op zoek kunt gaan naar de best mogelijke oplossing.


Ruben Mersch (1976) studeerde filosofie en biologie aan de Universiteit Gent. Door een speling van het lot belandde hij na zijn studies in de farma-industrie. Daarna besloot hij schrijver te worden en publiceerde hij drie boeken over de valkuilen van het menselijk denken. Hij was columnist bij De Standaard en is nu correspondent bij De Correspondent.

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Je krijgt vooraf de zoomlink en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

 • di 5 oktober '21
  20:00 - 21:30

Prijs

 • Standaardprijs
  € 10
 • Reductieprijs
  € 7,5
 • Sociale prijs
  € 5

Begeleiding

Ruben Mersch

Ruben Mersch (1976) studeerde filosofie en biologie aan de Universiteit Gent. Door een speling van…
Meer over Ruben Mersch

In samenwerking met