Online digicafé voor beginners | Fake news en internetbubbels

© Nathalie Samain

Start donderdag 27 mei 2021
10:00 - 11:30

1 sessie

Prijs

Gratis: 0 euro
Alle tarieven

De wereld wordt steeds digitaler en misschien heb je het gevoel dat je niet meer kan volgen. Daarom organiseert Bibliotheek De Krook samen met Vormingplus, CBE Leerpunt en Digitaal.Talent@Gent Digicafés.

Elk Digicafé is gewijd aan een bepaald onderwerp. In tijden van corona kunnen we niet samenkomen in het Krookcafé, maar dat lukt wel in online digicafés. Daarvoor gebruiken we het programma Zoom. We starten met een korte uitleg over Zoom en gaan dan dieper in op fake news dat wordt verspreid op het internet. Hoe kan je correcte berichtgeving onderscheiden van misleidende of foutieve boodschappen?

Het Digicafé richt zich op digitale beginners. Deelname is gratis, maar inschrijven is nodig. Je krijgt een mailtje met een link en info over hoe je kan deelnemen. Als je ons jouw telefoonnummer bezorgt, dan kunnen we je ook helpen bij eventuele problemen.

Praktisch

Dit is een online activiteit via Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

  • donderdag 27 mei 2021
    10:00 - 11:30

Prijs

  • Gratis
    0 euro

Begeleiding

Tim Deschaumes

Tim Deschaumes is educatief medewerker ICT, mediawijsheid en film. ...
Meer over Tim Deschaumes

Pascale Hoelebrandt

Meer over Pascale Hoelebrandt

In samenwerking met