Online SamenLezen Turks - Nederlands | sessie 17/6

© Publiek domein

Spreek in het Turks of het Nederlands

Start donderdag 17 juni 2021
19:00 - 20:30

1 sessie

Prijs

Gratis: 0 euro
Alle tarieven

SamenLezen is een bijzondere en tegelijk simpele werkvorm. Iemand leest hardop een verhaal/gedicht voor en pauzeert doorheen de tekst. Het is in die pauzes dat we met elkaar in gesprek gaan. Wat springt eruit, wat raakt je, welke beelden komen bij je op? Welke woorden werken en welke zinnen zijn onweerstaanbaar? Gedachten en emoties van personages doen je aan je eigen leven denken. De tekst werkt als spiegel voor eigen gedachten en gevoelens. Door die met elkaar te delen, wordt het verhaal en de ervaring rijker. Samen lezen is verbindend en plezierig, je ontmoet ruimere inzichten en leert andere mensen kennen. We lezen unieke verhalen uit de hele wereld. Die worden in het Turks en het Nederlands voorgelezen. Je praat in de taal die je wil: Turks of Nederlands. De begeleidsters vertalen samenvattend, zodat iedereen kan volgen en meepraten.


Helemaal gratis. Iedereen is welkom: mensen die niet (meer) lezen, die moeilijk toegang hebben tot literatuur of die gewoon willen genieten van een verhaal en een boeiend gesprek.

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Je ontvangt ten laatste één dag voor de sessie de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

  • donderdag 17 juni 2021
    19:00 - 20:30

Prijs

  • Gratis
    0 euro

Begeleiding

Feyza Altinkamis

Meer over Feyza Altinkamis

Désirée Derksen

Meer over Désirée Derksen

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project SamenLezen