OpenTechTalks | Dwengo

© Publiek domein

Start ma 27 september '21
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Dwengo werd opgestart door zes ingenieurs van UGent die ondersteuning willen bieden aan jongeren, hobbyisten of leerkrachten die aan de slag wil met robotica en artificiële intelligentie. Daarvoor ontwikkelden ze het opensource-microcontrollerplatform Dwenguino, dat compatibel is met Arduino. Het is heel gebruiksvriendelijk en daarom perfect geschikt voor iedereen die zijn eerste programmeerstappen zet. Computerwetenschappers Tom Neutens en Zimcke Van de Staey tonen wat Dwenguino allemaal in zijn mars heeft.

Dwengo werd in 2009 opgestart door zes ingenieurs van UGent die ondersteuning bieden aan jongeren, hobbyisten of leerkrachten die aan de slag willen met robotica en artificiële intelligentie. Daarvoor ontwikkelden ze het opensource-microcontrollerplatform Dwenguino, dat compatibel is met Arduino. Het is heel gebruiksvriendelijk en daarom perfect geschikt om iedereen die zijn eerste programmeerstappen zet op een leuke manier op weg te helpen. Dwengo is de drijvende kracht achter verschillende projecten in binnen- en buitenland zoals AI At School of de Dwengo Robot Competition. Computerwetenschappers Tom Neutens en Zimcke Van de Staey tonen wat Dwenguino allemaal in zijn mars heeft.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos en Haas - verdieping - 1.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

 • ma 27 september '21
  19:00 - 21:30
  Bibliotheek De Krook - Vos en Haas

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 1

Begeleiding

Zimcke Van de Staey

Zimcke Van de Staey is computerwetenschapper en musicologe van opleiding. Ze werkt mee aan de…
Meer over Zimcke Van de Staey

In samenwerking met