OpenTechTalks | Fotobeheer met darktable

© Publiek domein

Start ma 20 december '21
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Darktable is een opensourceprogramma om de workflow van fotografen te optimaliseren. Je kunt je foto’s ermee beheren, ontwikkelen (RAW) en optimaliseren. In deze OpenTechTalk leer je navigeren doorheen de interface, de bibliotheek gebruiken, (basis)bewerkingen uitvoeren en bewerkte foto's exporteren. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen. Neem gerust je eigen laptop met darktable-installatie mee als je mee wilt volgen, maar dat is geen must.

Darktable is een opensourceprogramma om de workflow van fotografen te optimaliseren. Je kunt je foto’s ermee beheren, ontwikkelen (RAW) en optimaliseren. Het is vergelijkbaar met Adobe Lightroom, maar het is vrije software die je gratis kunt gebruiken op Linux, macOS én Windows. Darktable kan een sterke lijst met kenmerken voorleggen: niet-destructieve fotobewerking, snel filteren en sorteren, tags toekennen, compatibiliteit met veel afbeeldingsformaten, full screen werken en uitgebreide exportmogelijkheden. Bovendien zijn er voor darktable talloze modules om bewerkingen uit te voeren, zoals selectieve kleuraanpassing, ruis verwijderen en perspectief aanpassen.


In deze OpenTechTalk leer je om te navigeren doorheen de interface, de bibliotheek te gebruiken, (basis)bewerkingen uit te voeren en bewerkte foto's te exporteren. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen. Neem gerust je eigen laptop met darktable-installatie mee als je mee wilt volgen, maar dat is geen must.

Een goede IT-kennis is nodig voor de OpenTechTalk-demo's.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos en Haas - verdieping -1.

Neem je eigen laptop mee en installeer Darktable op voorhand.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

 • ma 20 december '21
  19:00 - 21:30
  Bibliotheek De Krook - Vos en Haas

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 1

Begeleiding

Kevin Vermassen

Meer over Kevin Vermassen

In samenwerking met