Paarse Zetel in De Krook | Chris De Stoop

© Lenny Oosterwijk

Griet Pauwels interviewt schrijver Chris De Stoop

Start do 25 november '21
12:30 - 13:15

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Chris De Stoop (° 1958) schrijft zowel fictie als verhalende non-fictie en was meer dan 30 jaar onderzoeksjournalist voor het weekblad Knack. In 1992 debuteerde hij met Ze zijn zo lief, meneer, een geruchtmakend boek over vrouwenhandel.

Zijn sociale bewogenheid komt ook tot uiting in zijn ander werk, onder meer in Dit is mijn hof, over de teloorgang van de kleine boeren, en in Wanneer het water breekt, waarin De Stoop de lotgevallen van een familie beschrijft die in de jaren 80 vluchtte uit Vietnam.

In 2020 verscheen Het boek Daniël, een aangrijpend verhaal over de roofmoord op zijn oom, een oude boer, waarin De Stoop ook de confrontatie aangaat met de daders. Eind 2022 zal het boek verfilmd worden door Jan Verheyen.

De Stoop werd meermaals bekroond met of genomineerd voor literaire prijzen. Voor Dit is mijn hof ontving hij de Confituur Boekhandelsprijs. Op 11 juni kreeg hij de Oeuvreprijs van de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten (VVOJ).


De Paarse Zetel is een initiatief van Bibliotheek De Krook en Avansa regio Gent. Voor deze lezing ontving de bibliotheek een subsidie van Literatuur Vlaanderen.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

 • do 25 november '21
  12:30 - 13:15
  Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Griet Pauwels

Meer over Griet Pauwels

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met