Paarse Zetel in De Krook | Jeroen Olyslaegers

© copyright Stephan Vanfleteren

Griet Pauwels interviewt schrijver Jeroen Olyslaegers

Start do 21 oktober '21
12:30 - 13:15

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Op 21 oktober 2021 interviewt Griet Pauwels schrijver Jeroen Olyslaegers (° 1967) in de Paarse Zetel van Bibliotheek De Krook.

Jeroen Olyslaegers schreef sinds zijn debuut in 1994 verschillende, vaak confronterende en bevlogen romans, verhalen en theaterteksten. In 2016 kwam de grote doorbraak met de roman Wil, over de houding van een Antwerpse politieagent in de Tweede Wereldoorlog. Voor het boek ontving hij onder meer de Fintro Literatuurprijs en de Prijs van de KANTL.

Vorig jaar publiceerde hij het veelgeprezen Wildevrouw dat zich afspeelt in het Antwerpen van de 16de eeuw. In de 5-delige Klara-podcast De wereld van Wildevrouw schetst hij uitgebreid het decor van de roman.

Olyslaegers is ook een van de tien auteurs die een verhaal schreef voor ‘Over over morgen’, een nieuwe bundel met hoopvolle verhalen voor de toekomst, uitgegeven door Greentrack vzw, i.s.m. onder meer Bibliotheek De Krook.

De Paarse Zetel is een initiatief van Bibliotheek De Krook en Avansa regio Gent. Voor deze lezing ontving de bibliotheek een subsidie van Literatuur Vlaanderen.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

 • do 21 oktober '21
  12:30 - 13:15
  Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Griet Pauwels

Meer over Griet Pauwels

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met