Paarse Zetel in De Krook | Marieke Lucas Rijneveld

© Jeroen Jumelet

Griet Pauwels interviewt schrijver Marieke Lucas Rijneveld

Start do 20 januari '22
12:30 - 13:15

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Marieke Lucas Rijneveld (°1991) publiceerde in 2018 ‘De avond is ongemak’ en had met deze verbluffende roman rond seksualiteit en geloof meteen succes. Met de Engelse vertaling ‘The discomfort of evening’ won zij de prestigieuze Booker International Prize. Met haar tweede roman ‘Mijn lieve gunsteling’, tegelijk hartverscheurend en angstaanjagend, haalde Rijneveld de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

Ook haar dichtwerk krijgt veel lof. In 2016 won ze de C. Buddingh'-prijs voor haar debuutbundel ‘Kalfsvlies’ vol metaforen, beeldende lange zinnen in een intrigerende taal. In haar tweede bundel ‘Fantoommerrie’ bouwt ze verder aan haar vitale poëzie.


De Paarse Zetel is een initiatief van Bibliotheek De Krook en Avansa regio Gent. Voor deze lezing ontving de bibliotheek een subsidie van Literatuur Vlaanderen.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

 • do 20 januari '22
  12:30 - 13:15
  Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Griet Pauwels

Meer over Griet Pauwels

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met