Paarse Zetel in De Krook | Rachida Lamrabet

© Michiel Devijver

Griet Pauwels interviewt schrijver Rachida Lamrabet

Start do 9 december '21
12:30 - 13:15

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Op 9 december 2021 interviewt Griet Pauwels de Vlaamse schrijfster Rachida Lamrabet in de Paarse Zetel van Bibliotheek De Krook.

Ze debuteerde in 2007 met de opvallend sterke debuutroman Vrouwland, over de zoektocht naar een beter leven van enkele jonge Marokkaanse migranten.

In 2017 bracht ze de kortfilm Deburkination uit over een vrouw die bewust een boerka draagt. Ze schreef hier ook over in de essaybundel ‘Zwijg allochtoon’, een boek dat eerder al in onze lezingenreeks Quotes ter sprake kwam. (Herbeluister deze lezing op Soundcloud: https://soundcloud.com/bibdekrook/quotes-rachida-lamrabet-over-zwijg-allochtoon.) Daarnaast schreef ze ook theaterteksten voor volwassenen en voor kinderen.

In haar recentste roman Vertel het iemand (2018) brengt Lamrabet het vergeten verhaal van een Frans-Marokkaanse soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Lamrabet ontving tal van prijzen waaronder de Kif Kif Literatuurprijs en de Cultuurprijs van de Universiteit Leuven. In 2019 kreeg ze de Ultima Letteren.

Lamrabet werkte tot 2017 als juriste voor het Centrum voor Gelijke Kansen en voor Racismebestrijding (UNIA).


De Paarse Zetel is een initiatief van Bibliotheek De Krook en Avansa regio Gent. Voor deze lezing ontving de bibliotheek een subsidie van Literatuur Vlaanderen.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

 • do 9 december '21
  12:30 - 13:15
  Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Griet Pauwels

Meer over Griet Pauwels

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met