Pluslezing | De actualiteit van Friedrich Nietzsche

© Wikipedia

Start do 14 oktober '21
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Filosofie vertaalt zich als de zoektocht naar het wezen van het leven, naar kennis, naar wijsheid. Maar hoe helpt filosofie je praktische keuzes te maken in je dagelijkse leven? Wat is zogenaamd ‘goed’ of ‘fout’ denken of handelen? We belichten enkele van de belangrijkste gedachten van Nietzsche. We bespreken de dood van God, de wil tot macht en het opwaarderen van waarden. We gaan dieper dan de klassieke kreten en belichten ook de praktische kant van Nietzsche.

Filosofie vertaalt zich als de zoektocht naar het wezen van het leven, naar kennis, naar wijsheid. Maar wat doé je ermee in je dagelijkse leven? Hoe helpt filosofie je praktische keuzes te maken in je dagelijkse leven? Wat is zogenaamd ‘goed’ of ‘fout’ denken of handelen?


We belichten enkele van de belangrijkste gedachten van Nietzsche. Waar en hoe wordt deze kennis toegepast? Wat kan ik ermee, hoe kan ze mij helpen? We bespreken de dood van God, de wil tot macht en het opwaarderen van waarden. We gaan dieper dan de klassieke kreten en belichten de praktische kant van Nietzsche. We staan stil bij de kerngedachten zelfbedrog, ontmaskering van valsheid, schijnbehoeften, onverdraaglijke waarheid, kunst als overlevingsmiddel, ingaan tegen angstcultuur, omgaan met contradicties, niet eigentijds zijn en levensbeaming.

Spreker: Prof. Filosofie Ann Van Sevenant

Praktisch

Vooraf inschrijven is verplicht.
Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

 • do 14 oktober '21
  14:00 - 17:00
  Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 1

Begeleiding

Jean-Paul Andries

Meer over Jean-Paul Andries

Sprekers vermeld in tekst

Meer over Sprekers vermeld in tekst

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Ontmoetingsgroepen