PostXFilm | Closely Watched Trains

© Publiek domein

Jiri Menzel

Start za 20 november '21
20:30 - 23:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 6
Alle tarieven

Waar PostX
Van Goethemstraat 33
9820 Merelbeke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De jonge Milos werkt als seinhuiswachter in het lokale treinstationnetje. Met zijn werkethiek en die van zijn collega’s is het pover gesteld. Ze hebben meer oog voor vrouwelijk schoon dan voor passerende treinen. Milos is nog groen achter de oren, wat hem parten speelt in zijn ontluikende relatie met een bevallige treinconductrice. Hij gaat te rade bij zijn oudere, meer ervaren collega’s. Hun frivole gedrag lijkt niet te passen bij het tijdsgewricht.

Het verhaal speelt zich af tijdens WOII, toen Tsjechoslovakije door de nazi’s werd bezet. Zoals vele van zijn collega’s van de Tsjechoslovaakse New Wave, gebruikte Regisseur Jiri Menzel humor als middel om weg te komen met maatschappijkritiek.


De film wordt voorafgegaan door een korte introductie, die de film en regisseur situeert in zijn politieke en artistieke context. Napraten kan in de gezellige BarX, als corona het toelaat.

Praktisch

Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Voor elke avond kan je een apart filmticket kopen: € 6/ticket. Dit kan ter plaatse worden betaald (www.postx.be).

Sessies

  • za 20 november '21
    20:30 - 23:00
    PostX - Default

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 6

Begeleiding

Tim Deschaumes

Tim Deschaumes is educatief medewerker ICT, mediawijsheid en film.
Meer over Tim Deschaumes

Ive Verdoodt

Meer over Ive Verdoodt

In samenwerking met