PostXFilm | Hannah and Her Sisters

© Publiek domein

Woody Allen

Start za 9 oktober '21
20:30 - 23:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 6
Alle tarieven

Waar PostX
Van Goethemstraat 33
9820 Merelbeke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Hannah en Elliot zijn gelukkig getrouwd. Zo lijkt het toch, want Elliot is verliefd op Hannah’s zus Lee. De ex van Hannah flirt dan weer met Holly, de derde zus.

Alle personages worstelen met zichzelf of zijn overgeleverd aan intense emoties: verboden passioneel verlangen, hypochondrie of faalangst. Regisseur Woody Allen weeft de episodische verhalen van de zussen, hun mannen en minnaars tot een dynamisch geheel met tal van komische hoogtepunten. Als fan van zowel Groucho Marx als Ingmar Bergman, maakt Allen telkens weer een persoonlijke synthese van het grappige en het ernstige.

De film wordt voorafgegaan door een korte introductie, die de film en regisseur situeert in zijn politieke of artistieke context. Napraten kan in de gezellige BarX, als corona het toelaat.


PostXFilm programmeert in het voor- en najaar een thematische reeks van telkens zes films. Het aanbod is een mix van recente en oude cinema, kleine en grote meesterwerken. De focus ligt op auteurscinema (de ‘grote regisseurs’) en wereldcinema (films van alle windstreken). Filmliefhebbers uit de buurt en daarbuiten kunnen zo kennismaken met soms minder bekende pareltjes uit de filmgeschiedenis. Elke film wordt voorafgegaan door een korte introductie, die de film en regisseur situeert in zijn politieke en artistieke context. Napraten kan in de gezellige BarX, als corona het toelaat.

Praktisch

Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Voor elke avond kan je een apart filmticket kopen: € 6/ticket. Dit kan ter plaatse worden betaald (www.postx.be).

Sessies

  • za 9 oktober '21
    20:30 - 23:00
    PostX - Default

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 6

Begeleiding

Tim Deschaumes

Tim Deschaumes is educatief medewerker ICT, mediawijsheid en film.
Meer over Tim Deschaumes

Ive Verdoodt

Meer over Ive Verdoodt

In samenwerking met