Prison Talk & Parlé Détiné

© Publiek Domein

Met gevangenisdirecteur Hans Claus en bokser Ismaïl Abdoul

Start do 19 mei '22
19:30 - 22:00

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 15
Alle tarieven

Waar Gevangenis Gent
Nieuwewandeling 89
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Deze activiteit is helaas volzet. Bekijk alternatieven

Deelnemen aan de lezing met Hans Claus is een voorwaarde om te kunnen deelnemen aan de Parlé Détiné met Ismaïl Abdoul.


Wil je enkel deelnemen aan Prison Talk met Hans Claus schrijf je dan in via deze link: https://avansa-regiogent.be/r/10651


Prison Talk | Vrijheidsberoving anno 2022 | Hans Claus

Het instituut gevangenis komt geregeld in de media omdat er problemen zijn: te veel gedetineerden, te weinig plaatsen en te weinig personeel. Problemen die ook herstel en re-integratie in de weg staan. Een zinvolle detentie bereidt de gedetineerde immers voor op het leven na de straf. De gevangenis is niet de enig mogelijke vorm om detentie te organiseren. Nieuwe denkwijzen over detentie zijn noodzakelijk. Een maatschappelijk debat is nodig om andere detentievormen te verkennen en ingang te doen vinden. Hans Claus presenteert in naam van vzw De Huizen de resultaten van jaren multidisciplinair denk-, reken- en tekenwerk. Kleinschaligheid, differentiatie en maatschappelijke verankering zijn de sleutelbegrippen.


Parlé Détiné | Bokser Ismaïl Abdoul

Iedereen heeft zijn/haar strategie om om te gaan met zijn/haar eigen kwaadheid en agressie, die leef- en werkbaar te houden of maken en die op de gepaste temperatuur te krijgen of te houden. Bokser Ismaïl Abdoul vertelt vanuit zijn eigen ervaringen over wat hem geholpen heeft om positieve keuzes te maken, welke rol zijn passie hierin heeft gespeeld en wat hem daar nog meer bij geholpen heeft.

Samen met gedetineerden luister je naar zijn verhaal. Na de voordracht ga je in gemengde groepjes in gesprek over de lezing.


Deze activiteit kadert in het project Dialoog.

Praktisch

Deelnemen aan het gesprek met Hans Claus is een voorwaarde om deel te nemen aan Parlé Détiné met Ismaël Abdoul.

De lezing met Hans Claus vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos en Haas - verdieping -1. De ontmoeting en gesprek met Ismaïl Abdoul vindt plaats in Gevangenis Gent, Nieuwe Wandeling 89, Gent.

Sessies

 • do 19 mei '22
  19:30 - 22:00
 • zo 22 mei '22
  13:00 - 16:30
  Gevangenis Gent - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 15
 • Reductieprijs
  € 11
 • Sociale prijs
  € 7,5
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 3

Begeleiding

In samenwerking met