Quotes | Magaly Rodriguez García - Seks voor Geld | Online via Zoom

© Prometheus

Tina De Gendt interviewt Magaly Rodriguez García

Start do 15 december '22
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Waar Thuis
Online
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Dit is de inschrijvingspagina van de online activiteit. Je kan deze activiteit ook live in Bibliotheek De Krook volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina van de live activiteit.Magaly Rodriguez García is hoofddocente geschiedenis aan de KU Leuven, gespecialiseerd in prostitutiebeleid en werkomstandigheden van sekswerkers. Ze schreef mee aan het boek Seks voor Geld. Een geschiedenis van prostitutie in België, waarin ze de diverse geschiedenis van sekswerk in België, van de middeleeuwen tot vandaag, vertelt. Daarbij brengt ze de vrouwen die de hoofdrol spelen eindelijk voor het voetlicht. Het is immers niet alleen een verhaal van ideeën en beleid, maar ook een geleefde geschiedenis: van mensen en hun ambities en teleurstellingen, van kansen en valse beloftes, van controledrang en creatieve pogingen om toezicht te omzeilen.


De geschiedenis van prostitutie loopt parallel met grote historische veranderingen, maar blijft vaak in de schaduw daarvan. Seks voor geld haalt de geschiedenis van sekswerk in België uit die schaduwen. Niet uit voyeurisme, maar om tot een beter begrip te komen van de moeilijkheden en de kansen van betaalde seks voor mensen van vroeger en nu.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids.


Praktisch

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien.

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

 • do 15 december '22
  19:30 - 21:00
  Thuis - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 3
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 0,6

Begeleiding

Tina De Gendt

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis…
Meer over Tina De Gendt

Magaly Rodriguez García

Meer over Magaly Rodriguez García

In samenwerking met