Quotes | Naima Charkaoui - Het opengrenzenmanifest

© Publiek Domein

Tina De Gendt interviewt Naima Charkaoui

Start do 9 december '21
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In Het opengrenzenmanifest onderzoekt Naima Charkaoui misschien wel een van de laatste taboes in onze westerse wereld. Ze fileert de vele slechte argumenten die het discours tegen open grenzen bepalen en brengt het perspectief van de slachtoffers van dit beleid in het debat.

Dit is de inschrijvingspagina van de live activiteit in Bibliotheek De Krook. Je kan deze activiteit ook online volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina voor online streaming via Zoom.


In Het opengrenzenmanifest onderzoekt Naima Charkaoui misschien wel een van de laatste taboes in onze westerse wereld. Er is immers iets vreemds aan de hand met het concept ‘grenzen’. Goederen, diensten en kapitaal vliegen de wereld rond. Alleen voor sommige mensen bestaan er nog grenzen. Vrijwel iedereen vindt dat normaal. Zelfs organisaties die voor een humane aanpak van asiel en migratie pleiten, vergeten zelden te benadrukken: ‘Neen, we zijn niet voor open grenzen, want wie daarvoor ijvert, plaatst zich buiten het debat. Te naïef, te wereldvreemd, te veel Gutmensch.' Ze fileert de vele slechte argumenten die het discours tegen open grenzen bepalen en brengt het perspectief van de slachtoffers van dit beleid in het debat.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids.


Deze activiteit is opgenomen in het programma van het "Festival van gelijkheid". Wie een ticket aankoopt voor het festival via deze link, zal ook aan deze activiteit kunnen deelnemen. Registreer je deelname met de festivalpas wel nog via deze link.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook - lokaal De Blauwe Vogel - verdieping -1.

Het lokaal is te bereiken via de hoofdingang van de bib.

Omwille van de nieuwe coronamaatregelen is een Covid Safe Ticket verplicht.
Om de geldigheid van het Covid Safe Ticket na te gaan zal ook je identiteit gecontroleerd worden. Vergeet dus zeker niet je identiteitskaart mee te brengen.
Voor het vlot verloop vragen we om een half uur vooraf aanwezig te zijn in de bibliotheek.

Gelieve je mondmasker te dragen tijdens de lezing.

Voel je je ziek vooraf? Annuleer onmiddellijk je inschrijving. Avansa betaalt de som van je inschrijving volledig terug.
Voel je je ziek achteraf? Geef door aan je arts aan welke activiteit van Avansa je hebt deelgenomen. Wij houden steeds deelnemerslijsten bij van elke activiteit.

Sessies

 • do 9 december '21
  19:30 - 21:00
  Bibliotheek De Krook - De blauwe vogel

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 1

Begeleiding

Tina De Gendt

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis…
Meer over Tina De Gendt

Naima Charkaoui

Naïma Charkaoui is momenteel beleidsadviseur bij het Kinderrechtencommissariaat en was meer dan 10…
Meer over Naima Charkaoui

In samenwerking met