Quotes | Naima Charkaoui - Het opengrenzenmanifest | Online via Zoom

© Publiek Domein

Tina De Gendt interviewt Naima Charkaoui

Start do 9 december '21
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

In "Het opengrenzenmanifest" onderzoekt Naima Charkaoui misschien wel een van de laatste taboes in onze westerse wereld. Ze fileert de vele slechte argumenten de het discours tegen open grenzen bepalen en brengt het perspectief van de slachtoffers van dit beleid in het debat. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids.

Dit is de inschrijvingspagina van de online activiteit. Je kan deze activiteit ook live in Bibliotheek De Krook volgen (beperkt aantal plaatsen). Klik hier voor de inschrijvingspagina van de live activiteit.


In Het opengrenzenmanifest onderzoekt Naima Charkaoui misschien wel een van de laatste taboes in onze westerse wereld. Er is immers iets vreemds aan de hand met het concept ‘grenzen’. Goederen, diensten en kapitaal vliegen de wereld rond. Alleen voor sommige mensen bestaan er nog grenzen. Vrijwel iedereen vindt dat normaal. Zelfs organisaties die voor een humane aanpak van asiel en migratie pleiten, vergeten zelden te benadrukken: ‘Neen, we zijn niet voor open grenzen, want wie daarvoor ijvert, plaatst zich buiten het debat. Te naïef, te wereldvreemd, te veel Gutmensch.' Ze fileert de vele slechte argumenten die het discours tegen open grenzen bepalen en brengt het perspectief van de slachtoffers van dit beleid in het debat.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids.


Deze activiteit is opgenomen in het programma van het "Festival van gelijkheid". Wie een ticket aankoopt voor het festival via deze link, zal ook aan deze activiteit kunnen deelnemen.

Praktisch

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien (beperkt aantal plaatsen).

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

  • do 9 december '21
    19:30 - 21:00

Prijs

  • Standaardprijs
    € 3
  • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
    € 0,6

Begeleiding

Tina De Gendt

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis…
Meer over Tina De Gendt

Naima Charkaoui

Naïma Charkaoui is momenteel beleidsadviseur bij het Kinderrechtencommissariaat en was meer dan 10…
Meer over Naima Charkaoui

In samenwerking met