Quotes | Vincent Scheltiens - Extreemrechts | Online via Zoom

© Publiek Domein

Tina De Gendt interviewt Vincent Scheltiens

Start do 30 september '21
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Dit is de inschrijvingspagina van de online activiteit. Je kan deze activiteit ook live in Bibliotheek De Krook volgen (beperkt aantal plaatsen). Klik hier voor de inschrijvingspagina van de live activiteit.

Extreemrechts is een hardnekkig fenomeen dat regelmatig terugkeert. In het boek "Extreemrechts" probeert historicus Vincent Scheltiens het fenomeen te vatten. Hij kijkt hierbij zowel naar het verleden als buiten onze grenzen.

Het boek analyseert de bijzondere aard van extreemrechtse organisaties en hun discours. Termen als fascisme en populisme helpen ons nauwelijks verder in deze specifiek 21e-eeuwse context. Want de geschiedenis herhaalt zich niet … en al zeker niet op dezelfde manier. Scheltiens pleit dan ook voor ernstige reflectie en debat en roept op om actie te ondernemen, om mensen opnieuw warmte, hoop en perspectief te verschaffen.


Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids.

Praktisch

Dit is de inschrijvingspagina voor wie online wil deelnemen. Er is ook een inschrijvingspagina voor wie het interview live wil zien (beperkt aantal plaatsen).

Je hebt een pc, tablet of een smartphone en goede internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Voor de start van deze activiteit ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies

  • do 30 september '21
    19:30 - 21:00

Prijs

  • Standaardprijs
    € 3
  • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
    € 0,6

Begeleiding

Tina De Gendt

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis…
Meer over Tina De Gendt

Vincent Scheltiens

Vincent Scheltiens is een Belgisch historicus van Spaanse afkomst. Hij publiceert over nationalisme…
Meer over Vincent Scheltiens

In samenwerking met