Roland Jooris vertelt over Raveel

© Publiek domein

Lezing in het MUDEL

Start di 14 september '21
14:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 12
Alle tarieven

Waar MUDEL - Museum van Deinze en de Leiestreek
L. Matthyslaan 3-5
9800 Deinze

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We ontmoeten Roland Jooris in het Mudel voor een unieke lezing over Roger Raveel. Na de lezing brengen we een bezoek aan het museum en staan we met een gedicht van Jooris stil bij een werk van Raveel.


Van 1999 tot april 2005 was dichter Roland Jooris de conservator van het Roger Raveel museum. Jooris publiceerde poëzie en verdiepte zich in de moderne beeldende kunst (pop art en colourfield painting). Als woordvoerder van de 'Nieuwe Visie-beweging' was hij nauw bevriend met kunstenaar Roger Raveel en zijn tijdgenoten Renier Lucassen, Raoul de Keyser en Etienne Elias. Hij schreef teksten voor hun catalogi en essays voor literaire tijdschriften. Ook ontstonden er uit die samenwerking de zogenaamde 'schilderijgedichten'. In 1976 kreeg Jooris de tweejaarlijkse prijs voor poëzie van De Vlaamse Gids en in 1979 de Jan Campertprijs voor Gedichten 1958-78. In 1981 werd hem de Prijs van de Vlaamse Provincies toegekend.

Praktisch

Brigitte Pattyn wacht jullie op aan de ingang van het museum. Deelnemersprijs is exclusief toegang museum Mudel. De toegang is aan groepstarief en regelen we ter plaatse.

Sessies

 • di 14 september '21
  14:00 - 16:30
  MUDEL - Museum van Deinze en de Leiestreek - Default

Locatie(s)

 • MUDEL - Museum van Deinze en de Leiestreek L. Matthyslaan 3-5
  9800 Deinze Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 12
 • Reductieprijs
  € 9
 • Sociale prijs
  € 6

Begeleiding

Roland Jooris

Meer over Roland Jooris

In samenwerking met