SamenLezen over "overvloed"

© Pjotr

Start do 29 februari '24
16:30 - 18:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ampersand herrijst dit jaar als een sprankelende fontein van woorden, een oase van literaire overvloed. Op donderdag 29 februari vieren we niet alleen de kracht van taal, maar ook de veelzijdige pracht van overvloed in al haar facetten. Laat je onderdompelen in de weelderige wereld van literatuur, waar de letters als regendruppels dansen in een stortbui van persoonlijke getuigenissen, poëzie, muziek en krachtige verhalen.


SamenLezen is ook dit jaar deel van het diverse programma. Iemand leest hardop een verhaal/gedicht voor en pauzeert doorheen de tekst. Het is in die pauzes dat we met elkaar in gesprek gaan. Wat springt eruit, wat raakt je, welke beelden komen bij je op? Welke woorden werken en welke zinnen zijn onweerstaanbaar? Gedachten en emoties van personages doen je aan je eigen leven denken. De tekst werkt als spiegel voor eigen gedachten en gevoelens. Door die met elkaar te delen, wordt het verhaal en de ervaring rijker. Samen lezen is verbindend en plezierig, je ontmoet nieuwe inzichten en proeft van unieke verhalen.


Helemaal gratis. Iedereen is welkom: mensen die niet (meer) lezen, die moeilijk toegang hebben tot literatuur of die gewoon willen genieten van een verhaal en een boeiend gesprek.

Meedoen

Wel vooraf inschrijven via coline.bracke@avansa.be.

Praktisch

Wel vooraf inschrijven via coline.bracke@avansa.be.

Sessies

  • do 29 februari '24
    16:30 - 18:00
    De Centrale - Default

Locatie(s)

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Coline Bracke

Educatief medewerker
Meer over Coline Bracke

In samenwerking met