Zorgen voor mama | Panelgesprek

© Joke Couvreur

In het kader van de activiteitenreeks 'Armoede = sociaal onrecht'.

Start do 21 oktober '21
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 4
Alle tarieven

In dit panelgesprek blikken Kristel Verbeke en Joost Bonte terug op de ervaringen van de mama's in het programma 'Zorgen voor mama'. Vervolgens gaat Joost in gesprek met ex-voorzitter van de Decenniumdoelen Jos Geysels over een aantal thema’s die in dit programma aan bod komen. Zijn deze problemen herkenbaar voor mensen die met de armoedeproblematiek vertrouwd zijn? En wat kan de overheid meer of beter doen om hierop een antwoord te bieden?

In het televisieprogramma 'Zorgen voor mama' (Eén) gaat Kristel Verbeke in gesprek met zes moeders die laten zien wat het betekent om in armoede te leven. Vlaanderen maakte in het programma kennis met straathoekwerker Joost Bonte die in zijn eigen stijl, maar steeds respectvol, een aantal mama's coachte. In dit panelgesprek blikken Kristel en Joost terug op de ervaringen van de mama's in het programma. Vervolgens gaat Joost in gesprek met ex-voorzitter van de Decenniumdoelen Jos Geysels over een aantal thema’s die in het programma aan bod kwamen: de wurggreep van schulden, toegang tot een betaalbare en goede woning, de vertrouwensrelatie met hulpverleners en de toegang tot zorg. Zijn deze problemen herkenbaar voor mensen die met de armoedeproblematiek vertrouwd zijn? En wat kan de overheid meer of beter doen om een antwoord te bieden op de zorgen van deze en andere mama's?

Praktisch

Als je vooraf inschrijft betaal je € 4 | Aan de kassa € 5

Je neemt je mondmasker mee. Hou je mondmasker aan tot je op je plaats zit.

Voel je je ziek vooraf? Annuleer onmiddellijk je inschrijving. Avansa betaalt de som van je inschrijving volledig terug.
Voel je je ziek achteraf? Geef door aan je arts aan welke activiteit van Avansa je hebt deelgenomen. Wij houden steeds deelnemerslijsten bij van elke activiteit.

Sessies

 • do 21 oktober '21
  19:30 - 21:00

Prijs

 • Aan de kassa
  € 5
 • Standaardprijs
  € 4
 • Sociale prijs
  € 1

Begeleiding

Joost Bonte

Meer over Joost Bonte

Jos Geysels

Van 2008 tot 2020 was Jos Geysels voorzitter van Decenniumdoelen, een samenwerkingsverband van…
Meer over Jos Geysels

Kristel Verbeke

Kristel Verbeke, is als ex zangeres van de meidengroep K3 een echte mediafiguur. In het human…
Meer over Kristel Verbeke

In samenwerking met