Nieuws

Canvas in De Krook: Luister naar getuigen en experts uit de Canvas-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dit najaar is de reeks ‘Kinderen van de migratie’ te zien op Canvas. Op woensdagavond 15 september komt Canvas met die reeks naar De Krook in Gent. En jij kan erbij zijn: live in De Krook of online vanuit je zetel. Ontdek ongeziene fragmenten, luister naar getuigen en experten uit de reeks en ga nadien live met hen in gesprek. Fatma Taspinar (VRT NWS) leidt de avond in goede banen.

Clean beeld horizontaal

Na de Tweede Wereldoorlog bracht België honderdduizenden mensen naar hier als arbeidsmigrant. Ze legden de kiem voor de superdiverse maatschappij waarin we vandaag leven. Wat weten we, meer dan zeventig jaar na de start van deze migratie, over hun verhaal? In de Canvas-reeks ‘Kinderen van de Migratie’ vertellen de pioniers en hun kinderen voor het eerst over het zware en gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze terecht kwamen en de vele obstakels die ze overwonnen. Een vergeten verleden dat meer dan ooit actueel is.

Op deze avond laten we eerst de getuigen en de experten uit de reeks live aan het woord: over wegwerparbeiders en ‘interdit aux-étrangers’-bordjes, over gastarbeidsters en dan toch niet zo segregerende verenigingen.

  • Wie deze getuigen en experten live aan het woord wil horen in Bibliotheek De Krook, kan zich inschrijven via deze link. Na het plenaire deel en een pauze en kan je in kleine groepjes vragen stellen aan de getuigen en de experten.
  • Wie deze avond online wil volgen kan zich inschrijven via deze link. Meteen na het plenaire deel kan je dan onder begeleiding van een moderator met andere deelnemers in kleine groepen napraten over wat aan bod kwam op deze avond.
  • Wil je online volgen maar heb je geen behoefte aan nabespreking in groep, volg dan deze link.
  • Je kan op 15/9 ook afstemmen op URGent FM voor een drie uur durende radioshow over Kinderen van de Migratie. Klik hier voor meer informatie.

I.s.m.:

CESSMIR

Urgent.FM vzw

Bibliotheek De Krook

VRT

Datum bericht ma 5 juli '21