Nieuws

Comon wil jouw verhaal horen!

Heb jij ook soms het gevoel dat je dokter een andere taal spreekt? Loopt de communicatie met jouw arts, verpleegkundige, tandarts, psycholoog, kinesist, ... ook soms mank? Omdat jullie elkaar niet verstaan, door misverstanden, een foute inschatting, door medische termen die je niet begrijpt ...? Deel dan je verhaal met ons! Dat kan volledig anoniem. Zo help je ook anderen én kunnen we op zoek gaan naar oplossingen.

Deel jouw verhaal

Sara valt met haar koersfiets en belandt in het ziekenhuis (video)

Een fietsreis in de bergen? Echt iets voor Sara. Tot ze deze zomer zwaar ten val komt tijdens een afdaling. Gevolg: verschillende complexe breuken aan haar arm. "Hoe zal mijn toekomst eruitzien?", vraagt Sara zich bang af. Ze krijgt uitleg van de dokters. "Je hoort dat, maar dat komt niet echt binnen, omdat je er niks van kent." Bekijk de getuigenis van Sara in deze video.

Waarom hebben we jouw getuigenis nodig?

  • Je helpt anderen door jouw verhaal te delen. Zo zorg jij er mee voor dat het probleem van verstaanbare zorg herkenbaar wordt voor iedereen. Omdat we vroeg of laat allemaal wel mee te maken krijgen in ons leven.
  • Door jouw getuigenis samen met die van vele anderen, krijgen we goed zicht op waar het fout loopt. Het is niet onze bedoeling om artsen of andere zorgverleners te veroordelen.
  • En nog belangrijker: zo kunnen we samen oplossingen bedenken voor de uitdaging 'Hoe maken we zorg verstaanbaar voor alle Gentenaars?’ Want dat is de volgende stap.

Ben jij wie we zoeken?

  • Praat je niet zo vlot Nederlands en ervaar je dat als een drempel wanneer je met een dokter praat?
  • Praat je wel vlot Nederlands maar struikel je soms over digitale toepassingen, zoals Itsme, MyHealth, Covid Save …?
  • Praat je wel vlot Nederlands maar is de medische taal (het vakjargon) Latijn voor jou?

Vul je e-mailadres of telefoonnummer in via dit contactformulier. Wij nemen dan contact op met je. Jouw gegevens worden discreet behandeld door een medewerker van Comon en zal pas na jouw uitdrukkelijke toestemming gebruikt worden.

Datum bericht di 28 september '21