Experimentcafé over pijnbeleving

Een divers team van Gentse experten bedacht een uitvinding voor pijnpatiënten: Dolox. Kom Dolox zelf uittesten, filosofeer mee over pijn, neem deel aan een literaire ontmoeting over pijn of luister naar de getuigenissen van pijnpatiënten tijdens een lezing in het Krookcafé. Dit alles tijdens het Experimentcafé over pijnbeleving in De Krook.

U6 A1014 kopieren

Overzicht programma Experimentcafé

Tijdens dit Experimentcafé over pijnbeleving kan je deelnemen aan verschillende activiteiten over pijn:

Uittesten van Dolox, een slim horloge voor pijnregistratie

Zit je graag op de eerste rij bij een primeur? Een team van Gentse experten tonen tijdens dit Experimentcafé voor het eerst hun uitvinding aan de buitenwereld: Dolox, een slim horloge om je pijn te registreren. Een innovatief idee van een bende pientere studenten tijdens de Maakmarathon vormde het startpunt. Hierop bouwde een team tijdens een Miniproeftuin verder tot – eureka – er een tastbare uitvinding op tafel lag.

Dolox is een slim horloge waarmee je je fysieke pijn registreert op het moment dat je die pijn ervaart. Zo weet je arts precies hoe het met je gaat en kan die je een behandeling op maat geven. “Dolox is een uitvinding voor vele pijnpatiënten,” vertelt Dirk trots. En hij kan het weten, want naast deel van het uitvindersteam in de Miniproeftuin rond Dolox, is hij ook zelf pijnpatiënt. Hoe Dolox zich onderscheidt van de rest? Dirk: “Als pijnpatiënt gebruikte ik talloze digitale tools om mijn pijn te registreren. Maar vaak moet je echt wat digitaal inzicht hebben. Dolox is eenvoudig. Het is een simpel horloge: draaien, klikken en klaar."

Dit apparaat kan een doorbraak betekenen voor pijnpatiënten. Voel je je aangesproken? Kom Dolox zelf uittesten tijdens dit Experimentcafé. Want onze experten hebben je feedback nodig. Werkt het goed? Wat ontbreekt er volgens jou nog aan? Wat kan beter? Zo draag jij bij tot de toekomst van onze gezondheidszorg in Gent.

Voor wie?

Op dit event is iedereen welkom.

  • Misschien ben je zelf pijnpatiënt? Dan zijn de experts erg benieuwd naar jouw feedback op Dolox. Want deze uitvinding is gemaakt voor mensen zoals jij.
  • Misschien heb jij een pijnpatiënt in je omgeving, of ben je op een andere manier betrokken bij het thema 'pijn'?
  • Misschien ben je zelf zorgverlener en ben je benieuwd naar welke oplossingen jouw 'collega's' hebben ontwikkeld? Ook zij zijn benieuwd naar jouw feedback op Dolox.
  • Misschien heb je interesse in hoe technologie mee een oplossing kan bieden voor een maatschappelijke uitdaging?
  • Of ben je gewoon een betrokken Gentenaar?

Praktisch

  • Dit event gaat door op donderdag 27 oktober 2022, van 17u tot 21u.
  • Waar? In Bibliotheek De Krook, tijdens de openingsuren van de bib.
  • Deelname is gratis. Iedereen is welkom.

Een initiatief van Comon (Imec, UGent, Bibliotheek De Krook, Stad Gent en Avansa regio Gent).

Datum bericht do 13 oktober '22